НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Цените на имотите в САЩ пред нов силен спад?

Цените на имотите в САЩ пред нов силен спад?
31.10.11 13:09

Автор:www.borsi.dir.bg
 Цените на имотите в САЩ пред нов силен спад?Докато на Уолстрийт цените на 
акциите се качват е много е вероятно скоро да станем свидетели на нов спад в цените на недвижимите имоти в САЩ. 

Според американското министерство на труда нивото на безработица се е понижило до 8,8%.  Тези проценти обаче поне на мен се струват много, особено за страна като САЩ с гъвкавия си трудов пазар, а освен официалната безработица в страната има и силна скрита безработица неотчетена от министерството или хора чиито помощи са вече прекратени поради изтичане на срока за получаването им. Завишените разходи на чиновниците в САЩ са не по-малко опасни, отколкото безработицата или инфлацията, а съкращенията които по един или друг начин ще са принудени да направят в кабинета също ще си кажат думата. Едно предстоящо покачване на данъците или елиминиране на някой данъчни облекчения също ще притисне пазара на имоти, както и едно евентуално покачване на лихвените проценти.Стойността на жилищата в близост до вече принудително отнетите имоти се понижава бързо, а съкратените градски и щастски разходи на места, предизвикани от досегашния спад, също си кажат също думата, защото дори и слабото занемаряване на инфраструктурата ще удари цените. 
Всъщност, ако се развие сценарият който предполагам, то цените на недвижимите имоти в САЩ като цяло ще спаднат от сегашните си стойности със следните проценти:

10 %, 19 %, 25 %, а на места с 50 %, а на други с над 60 %. Събитията и спада в цените, вече развили се в град като Лас Вегас е силно вероятно да се повторят и на други места в страната.

Много е вероятно този спад да удари силно дървообработването и дърводобива - както цените така и акциите на фирмите в този бранш, строителството, част от добивната промишленост, компаниите за производство на строителни материали, компаниите за недвижими имоти, продажбите на нови и употребявани автомобили, банковия сектор.

Дъното на пазара ако спада се развие бързо ще е може би около 2012 -2013 година.
Реално, сметнати в 
злато, цените на имотите в САЩ са се понижили последното десетилетие, като тази тенденция е от 2001 година насам и по мое мнение поне за сега към своя край. Което може би ще предостави добра възможност на тези инвестирали в 
златопоследните години да вложат около 2012-2013 година печалбите си в имоти, стига разбира се да намерят приложение в тях имайки предвид, че и наемите ще спаднат, ако цените се повлекат на долу.
FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0956