НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Жилищата в Хонконг са поевтинели до шестмесечен минимум

Жилищата в Хонконг са поевтинели до шестмесечен минимум
14.11.11 14:25

Автор:www.investor.bg

Жилищата в Хонконг са поевтинели до шестмесечен минимумУвеличават се ипотеките, задълженията по които надвишават стойността на имотите, показват данни на Финансовата служба на Хонконг

Цените на жилищата в Хонконг са се понижили до най-ниската си стойност от повече от шест месеца, тъй като заплахата от икономическа рецесия продължава да подтиска доверието на купувачите.

Това посочва най-голямата частна компания за търговия с недвижими имоти в града Centaline Property Agency Ltd., цитирана от Bloomberg.
Стойността на сделките с жилища е намаляла с 50% през октомври на годишна база до 22,5 млрд. хонконгски долара (2,9 млрд. щатски долара), след като правителството повиши изискванията за минималния размер на първоначалната вноска, увеличи лихвите и предприе мерки да засили продажбите на земя, за да предотврати балон в сектора.
Цените на жилищата в Китай могат да паднат с до 30% до 2013 г., прогнозира по-рано през месеца Андрю Лорънс от Barclays Capital Research.
"Изглежда низходящата тенденция ще продължи известно време", коментира Уон Лън-син, асоцииран директор на отдела за изследвания в Centaline. "Няма да има срив, подобен на този при азиатската финансова криза, но ако се огледате наоколо, наистина няма какво да се направи, за да се постигне обрат в краткосрочен план".
Ипотеките, при които оставащите задължения надвишават стойността на жилището, са се увеличили до 1,65 млн. бр. към края на третото тримесечие, показват данни на  Финансовата служба на Хонконг в края на октомври.
Председателят на изпълнителния съвет на правителството в Хонконг Доналд Цан заяви, че икономиката на Хонконг може би е навлязла в рецесия през третото тримесечие на фона на дълговата криза в Европа, която разтърси пазарите. Ръстът догодина може да е едва 2%, след очакваното увеличение на БВП с 5% за тази година, съобщи Цан в интервю по-рано този месец. Миналата година икономическият растеж бе 7%.

Правителството наложи ограничения на имотния пазар, след като цените скочиха с над 70% от началото на 2009 г., движени от рекордно ниските лихви, недостига на ново строителство и наплива на купувачи от други части на Китай. На 1 юли, 14-та годишнина от завръщането на китайската власт в Хонконг, десетки хиляди демонстранти излязоха на протест срещу нарастващите разходи за жилища и наеми.

източник: www.investor.bg

нагоре


 

   + 359 884 373 720  . + 359 898 536 606

 

     

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1037