НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Чуждите заможни купувачи атакуват пазара на имоти в Швейцария

Чуждите заможни купувачи атакуват пазара на имоти в Швейцария
19.11.11 00:06

Автор:www.investor.bg

Чуждите заможни купувачи атакуват пазара на имоти в ШвейцарияМилионерите в страната се очаква да достигнат 872 хил. души през 2020 г., според изчисления на глобален консултант

Силната икономика и относителната изолация от дълговата криза в еврозоната привличат все повече чуждестранни купувачи към пазара на имоти в Швейцария, пише в нов доклад на Knight Frank за жилищното строителство в страната, цитиран от онлайн изданието PropertyWire.
Инвеститорите са привлечени от начина на живот в Швейцария, нейната достъпност, големите финансови центрове и репутацията й на безопасна дестинация за инвестиции. В момента в страната живеят 573 хил. милионери, като според прогнозите броят им ще нарасне с 52% до 872 хил. души до 2020 г. Значително е нараснало търсенето на луксозни жилища в Швейцария, като основният му двигател са чужденците. Броят на постоянно пребиваващите чужденци в страната се е увеличил с 23% в периода 1995-2009 г., показват данни на консултантската компания.
Чужденците от Европа съставляват най-голямата група в страната. На второ място са чужденците от Азия, чийто брой се е увеличил с 40 хил. души за посочения 14-годишен период.
Експертите очакват търсенето на имоти в Швейцария да продължи да расте, главно заради интереса на заможни купувачи от Азия и държавите от БРИКС. Приемането на минимален обменен курс на швейцарския франк към еврото също насърчава инвестициите, особено от страна на британските купувачи.
Има го обаче факторът на земята – 60-70% от терените по падат в защитени територии, строителството в които е продължителен процес. За изграждането на по-мащабни проекти понякога получаването на разрешително за строеж отнема 10-15 години.

нагоре

 
 

   

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1049