НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Oчакват Китай да разхлаби рестрикциите за пазара на имоти догодина

Oчакват Китай да разхлаби рестрикциите за пазара на имоти догодина
23.11.11 03:42

Автор:www.investor.bgРезкият спад на цените би забавил икономическия растеж на страната до под 9%, изчисляват от Народния университет на Китай

Китай може да разхлаби контрола върху пазара на недвижимите имоти през второто тримесечие на 2012 г., тъй като резкият спад на цените ще понижи икономическия растеж до под 9% - една негласна, но ключова за Пекин цел, пише в доклад на Народния университет на Китай, цитиран от MarketWatch.

Корекцията на пазара набира скорост, а общият спад на обема на сделките, както и на цените и инвестициите, ще бъде усетен през първото тримесечие на следващата година, пише в документа, който е публикуван в държавното издание China Securities Journal.
"Като се има предвид обаче, че местните власти разчитат основно на продажбите на земя за финансови приходи, както и границата от 9% за икономическия растеж на Китай, то корекцията в сектора на имотите няма да надхвърли 25%", пише в доклада.
Според университетските изследователи опасността от срив на пазара дори при 25-процентно понижение на цените е малка.
"В основата си тази корекция в сектора на имотите се движи по-скоро от политики, отколкото поради влошените баланси на строителите. Тя няма до доведе до системен риск и масови разпродажби в сектора", твърдят авторите на доклада.
"Местните власти вероятно ще предприемат редица мерки за разхлабване на пазара през второто тримесечие на 2012 г., а през следващото тримесечие централното правителство може постепенно да облекчи ограниченията за кредитирането и покупките на жилища", допълват от университета.
От април 2010 г. Китай предприе поредица от мерки, целящи да ограничат цените на жилищата, които достигнаха непосилни за населението нива. Въведени бяха по-високи първоначални вноски, наложиха се ограничения за броя на жилищата, които хората могат да притежават, допълнителни данъци върху имотите в някои градове, както и за строителите на жилища в ниския ценови сегмент.
Според актуалната официална статистика през октомври цените на жилищата са се понижили в 33 от 70-те китайски градове, наблюдавани от правителството. Това е знак за началото на дългоочакваната корекция на цените, която би могла да помогне на властите да укротят разходите за жилища.

По време на визита в Русия по-рано този месец премиерът на Китай Уън Дзябао заяви, че правителството няма да се откаже от мерките за затягане и обеща да свали цените до разумни нива.
Базираният в Пекин университет прогнозира още, че икономическият растеж на Китай вероятно ще се забави до 9,2% през 2012 г. в сравнение с очакваните 9,4% за тази година.

нагоре
 

   


 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0648