НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Цените на жилищата в САЩ са паднали за пета поредна година през 2011

Цените на жилищата в САЩ са паднали за пета поредна година през 2011
03.02.12 19:19

Автор:www.investor.bg
Цените на жилищата в САЩ са паднали за пета поредна година през 2011

Цените на жилищата в САЩ са паднали за пета поредна година през 2011 Докато проблемните активи не бъдат изчистени от пазара цените нямат шанс за повишение, казват експерти

Цените на жилищните имоти в САЩ отчетоха петата си поредна година на спад през 2011 г., след като продажбите на проблемни имоти, изкупувани на ниски цени, повлякоха целия пазар надолу, казват анализатори.

Индексът на жилищните цени на компанията за пазарни проучвания CoreLogic се понижи с 4,7% през миналата година. Ако не се взимат предвид продажбите на проблемни активи понижението е само 0,9%, пише Ройтерс. Според доклада декември 2011 г,. е бил петия пореден месец на понижение на цените в САЩ, когато те са паднали с 1,4% в сравнение с предходния месец. Ако не се смятат проблемните продажби обаче цените са се повишили за първи път от юли 2011 г., отчитайки ръст от 0,2%. „Докато отзвучат проблемните продажби на пазара ще сме свидетели на продължаващ натиск в посока надолу върху цените“, коментира Марк Флеминг, старши икономист на CoreLogic. В продажбите на проблемни активи влизат жилища, притежавани от банките, както и имоти на собственици, които вече не могат да обслужват ипотеките си. Такива имоти се продават на изключително ниски цени, за да привлекат купувачи, пише изданието. Предвид високия брой възбрани, които все още заливат жилищния сектор, такива продажби стават все по-често срещната практика, тъй като кредиторите се опитват да изчистят проблемния инвентар от баланса си.

Индексът S&P/Case-Shiller, данни за който бяха публикувани наскоро, се понижи с 0,7% за ноември 2011 г., при очакван спад от 0,5%. На годишна база спадът бе 3,7%.

нагоре

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.137