НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Имоти, цени и прогнози - Orlando / Florida

Имоти, цени и прогнози - Orlando / Florida
07.02.12 21:13

Автор:Р. Караджов
Имоти, цени и прогнози - Orlando / Florida За база ще взема къщи с 2 спални, като за разлика от Hampstead този път ще дам минималните цени на имотите от тоя тип, тъй като по тях в момента можем да се ориентираме много по-добре отколкото от средните цени на най-скъпите и най-евтини имоти в предния ми анализ. Това което прави впечатление, че поне с поред прогнозите които чета, 88% от анализаторите очакват още спад в цените на имотите в Орландо. 
 

Флорида е на трето място по отнети от банките ипотеки, което силно е натискало пазарът надолу. За Орландо се очаква, че 25% имота ще бъдат отписани от банките или пуснат на къси продажби. От почти 40 % както са били в 2010, това е силно намаление и според мен финалната разпродажба.    Загубите на американските банки от “късите продажби” са 15% по-ниски в сравнение със загубите от възбраните и днес (Moody’s), и днес чета, че самите банки са увеличават усилия да отписват по-бързо проблемните ипотеки от балансите си. Мисля си, че щом банките са решили, че “късите продажби” са им по-изгодни от възбраните, то дъното на пазара вече е налице. 

Очакванията на анализаторите са, че в Орландо пазарът на имоти няма да е възстанови поне няколко години, не така обаче мисля аз, а вероятно и вие щом сте се спрели точно там. За мен, тези катастрофични анализи означават , че низходящите цени са вече изконсумирани в огромна степен и пазарът на имоти от тук нататък ще бъде във възход, като покачването вече е започнало, просто продавачи, купувачи и анализатори още не го знаят, както не го знаеха и преди пазарът да падне. 

Низходящото движение в цените на имотите реално е приключило още юни 2011 г. като в момента въпреки, че цените нямат реално покачване, поне видимо, това се дължи единствено на страха на по-голямата част от инвеститорите в имоти. Което въобще не е лошо ако сте решили днес да си купите къща там. Като покупка на втори дом въобще, избора ви на Орландо нацелва 10-ка по десетобална система. По моя сметка низходящи пазар на имоти в Орландо окончателно се изчерпва около Октомври 2012 - Февруари 2013, след което, задължително ще започне покачване на цените.  

При най-високия клас имоти цените ще тръгнат нагоре най-късно след Август 2012. Най-евтините жилища са паднали от средна цена $ 196 000 до $ 38-40 000. При тях, най-късно от Ноември 2012 цените ще потеглят нагоре също. Не зная до колко съм прав, но от това което виждам, средните наеми се движат между $ 700 и $ 1200 за фамилна къща, като жилищата с две спални са с наемна цена от $ 900.  

Хубавото е, че голямата част от тия които анализират пазара на имоти в града, имат песимистични очаквания и за тази година, поне по това което виждам. Това означава, че болшинството от тях грешат, ако вземем предвид правилото, че 8 от 10 анализа са грешни както и е, особено, при един низходящ пазар, какъвто се разви последните 5 години.


FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ОПЦИИ, ФЮЧЪРСИ

нагоре
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.082