НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Британските търговци затваряли по 14 магазина на ден през 2011

Британските търговци затваряли по 14 магазина на ден през 2011
17.02.12 15:14

Автор: investor.bg
Британските търговци затваряли по 14 магазина на ден през 2011Половината магазини на някои търговски улици на Острова може да останат празни през следващите години 

Търговците във Великобритания са затваряли средно по 14 магазина на ден в стрната през 2011 г. Това сочат данни на Local Data Company (LDC), предоставени за целите на проучване на PwC . Според информацията, базирана на множество търговци в 500 британски града, най-тежко засегнатите сектори са били книжарници, магазини за електроника, мебели, облекло, магазини за алкохол и цигари, барове и кръчми, както и туристически бюра.

Книжарници и електрониката са пострадали в най-голяма степен, тъй като техните продукти се продават все по-често по интернет пише Ройтерс. За сметка на това други типове търговски обекти като магазини за евтино пазаруване, магазини за обувки, пекарни, супермаркети и други са избегнали негативния тренд, а някои дори са отчели ръст. „Общото при търговците, изпаднали в затруднено положение, с които работим, е това, че те имат прекалено много локации“, коментира Майк Джървис, партньор в PwC. По думите му по време на бума те са сключили договори за наем за сравнително дълъг период, които вече не са изгодни. Според Матю Хопкинс, директор на LDC, спадът в броя на обектите се очаква да продължи и през 2012 г., което ще доведе до още по-голям дял на незаетите търговски площи. BBC наскоро цитира проучване, според което средно над 14% от обектите на търговските на Острова стоят празни. На места делът достига до 30%. Мнозина очакват този процент да се повиши още през идните години. Според някои мрачни прогнози над половината от магазините на най-тежко засегнатите търговски улици може да останат празни. Около 50% от договорите за наем в сила в момента, изтичат през следващите 2-3 години. Голяма част от тях едва ли ще бъдат подновени, коментира Хопкинс.

Въпреки тези негативни очаквания най-големите търговски улици във Великобритания продължават да се радват на голям интерес. Наскоро стана ясно, че испанска търговска верига е постигнала споразумение за наем на най-скъпата търговска улица в централен Лондон – „Ню Бонд Стрийт“, който ще постави нов рекорд за най-висок наем, сключван някога в британската столица.

нагоре

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1029