НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Отново за имоти в САЩ

Отново за имоти в САЩ
11.01.12 10:26

Автор: Р. Караджов

Отново за имоти в САЩСпоред колега от САЩ, човек може да се замисли, ако има пари и време да се огледа за подходящ имот

На много места в САЩ, цените вече трета година под цената на застрояване, а по думите му 2 г. наемите са по-високи от ипотеката, ако имотът бъде купен. Ще го цитирам дословно ''Вече втора година подред, купуването на имот е по-евтино от взимането на същия имот под наем, което показва колко са глупави хората, като стадо. Никой не купува, въпреки, че ако купи ще изплаща собственост с по-малко пари, отколкото ако рентва същата тази собственост!''

Тъй като, ми стана интересно, се зарових и...

В Бостън например, цените ще имат повишение поне с около 7-10 % и то още тази година. В Лос Анджелис, също, с голяма вероятност. Маями е на кантар. Чикаго, вероятно нагоре. Според него в Лас Вегас дъното е ударено, според мен ще има още спад, макар, да сме сравнително близо и т.н. 

Като цяло, все още имам мечи виждания за пазара в САЩ и все още съм на мнението си от април миналата г. -
Цените на имотите в САЩ пред нов силен спад?, но на места дъното е налице.  

Идеята му всъщност е покупка на апартаменти, като се влагат не повече от 9-10 000 $ на жилище, а останалите с ипотека за дълъг период от време, при 4% лихва. Като има и разбивка на всички разходи по сделката, поддръжката на апартамент, страничните разходи по него и наемите. Според изчисленията му ще се правят по около 5000 $ чиста печалба годишно, при инвестиция от личен капитал в размер на 9 000 $ при сегашните цени на имоти и наеми. Едно евентуално покачване на цените следващите години ще увеличи и печалбата със стотици % защото ипотеката играе ролята на маржин.
Подобна спекулативна сделка обаче би била изгодна само за хора живеещи в САЩ, които пряко ще могат да следят вложението си в имоти.

нагоре

Имоти, цени и прогнози - Hampstead / Maryland 
Имоти, цени и прогнози - Orlando / Florida 
Имоти, цени и прогнози - San Diego / California 
Имоти, цени и прогнози - Las Vegas 
Имоти, цени и прогнози - Chicago
Имоти, цени и прогнози - Los Angeles

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0907