НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Досегашният кредитор е новият ти хазяин

Досегашният кредитор е новият ти хазяин
24.03.12 17:51

Автор: www.capital.bg
Досегашният кредитор е новият ти хазяинBank of America предлага на длъжници да заменят ипотеката си с живеене под наем

Bank of America
, която е вторият по големина кредитор в САЩ, обяви стартирането на пилотна програма, която ще предложи на ограничен брой клиенти да заменят ипотеките си с живеене под наем в жилищата, които изплащат, съобщи CNBC.com.

Банката напълни портфейла си с проблемни жилищни кредити след придобиването на ипотечния гигант Countrywide. В началото на седмицата от институцията обявиха, че новата пилотна програма ще бъде изпробвана в "най-тежко засегнатите пазари". Банката ще предложи на ограничен брой собственици на ипотеки, които имат проблеми с плащането на вноските, да останат да живеят в жилищата, като оттук нататък ще плащат наем. Програмата се нарича "ипотека за отдаване под наем" ("Mortgage to Lease").

"Този пилотен проект ще покаже дали преобразуването от домашната собственост в живеене под наем е нещо, което нашите клиенти, обществото и инвеститорите ще подкрепят", заяви Рон Стързенегер, ръководител на звеното, отговарящо за управлението на активи в Bank of America. "Тази програма може да има потенциал за по-нататъшно предлагане на широк набор от решения, които да предложим на клиентите в затруднение", добави той.

Кредитополучателите няма да могат да кандидатстват за включване в програмата, тъй като на този етап е предвидено участието да бъде само с "покана". От банката уточняват, че първоначално проектът ще обхване до 1000 клиента в щатите Аризона, Невада и Ню Йорк.

Схемата е следната: длъжниците ще прехвърли правото на собствеността върху имотите си в полза на банката, като в замяна ще им бъде опростена остатъчната сума по ипотечния заем. След това те ще получат правото да наемат жилището от банката за срок до 3 години, като заплащат месечен наем по текущи пазарни цени или малко под тях. При всички случаи наемът ще бъде по-малък от сумата, която досега длъжниците са плащали по ипотеката си, уточняват от Bank of America. В допълнение - длъжниците ще се освободят от задължението да плащат данъци, застраховки и други разходи по стопанисването на имота.

Bank of America ще си партнира с агенции за управление на имоти в разработването на пилотната програма. Говорител на институцията е заявил пред CNBC, че тя не възнамерява да се занимава сериозно с рентиерство. Тя смята да запази собствеността върху жилищата само в периода, докато тече пилотната програма, след което те ще бъдат продадени.

нагоре
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0964