НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / САЩ подгониха още 8 финансови институции заради "роботизирани възбрани"

САЩ подгониха още 8 финансови институции заради "роботизирани възбрани"
03.04.12 13:58

Автор: Цветина Борисова, Миглена Иванова

САЩ подгониха още 8 финансови институции заради "роботизирани възбрани" Пет от най-големите играчи на ипотечния пазар в САЩ се споразумяха с правителството, но не признаха, че са допуснали нередности при налагането на възбрани

Федералните власти в САЩ се канят да подгонят осем финансови компании, които не се включиха в неотдавнашно споразумение с правителството за практиките при налагането на възбрана върху жилищни имоти, включващи небрежно изготвени, неточни или подправени документи, предаде The New York Times.

Миналата седмица високопоставен представител на Федералния резерв препоръча въвеждане на глоби за тези фирми.

Става въпрос за банковия отдел в САЩ на HSBC, SunTrust Bank, MetLife, US Bancorp, PNC Financial Services, EverBank, OneWest и Goldman Sachs. Те трябва да бъдат глобени за "несигурни и неразумни практики при процесите по възбрана и обслужването на кредити", заяви Сюзан Килиън, старши директор на отдела по въпросите за потребителите във Федералния резерв.

Препоръката е кулминацията на разследването, започнало преди две години по обвинения, че представители на банки механично са отмятали стотици документи за възбрани на ден без да ги преглеждат за неточности. Практиката стана известна като „роботизирано налагане на възбрани“.

Според експерти препоръката на Федералния резерв е опит да бъдат накарани тези фирми да приемат условията на постигнатото споразумение.

По-голямата част от вниманието по проблема с възбраните беше съсредоточена върху петте най-големи финансови институции, обслужващи ипотеки - Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo и Ally Financial. Те приеха споразумението за 26 млрд. долара по-рано тази години, но така и не признаха, че са доспуснали нередности.

Източник: www.investor.bg

нагоре

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1167