НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Варна Тауърс пред фалит

Варна Тауърс пред фалит
20.08.12 12:23

Автор:www.moreto.net
Варна Тауърс пред фалитМолът затънал в дългове, никой не знае какво се случва след края на август

72-метровият варненски мол „Двете кули“ е пред фалит, научи „Черно море“. По неофициална информация собствениците му са го обявили в несъстоятелност на 14 август. Говори се, че търговският административен център е затънал в дългове, от които излизане няма. Със сигурност се знае само, че касите на „Енерго-Про” вече се местят обратно в старата сграда на ул. „Девня“, обитавана от Е.ОN, за което „Черно море“ вече писа. В най-скоро време предстояло в канцелариите там да бъде върната обратно и цялата администрация на електроразпределителното дружество, което беше основният наемател на офиси в сградата на мола.


Най-големите борчове на двете кули били към кредитора Пиреос банк, към доставчици и към „Енерго-Про”. 

През август м.г. стана ясно, че през 2010-а инвеститорите във “Варна тауърс” Марин Згурев и Антонио Бухтияров са взели допълнителен кредит от Пиреос банк и така са задлъжнели към институцията с общо 36 млн. евро. Тогава се е наложило да бъде заложен друг имот пред банката освен търговския център, като освен това е имало и предоговаряне на условията за погасяване на заема. Банката обаче е наложила трайни ограничения за разплащане с доставчиците, на които собствениците тогава са дължали 2,2 млн. лева. По неофициална информация в момента „Двете кули“ дължат над 200 000 лева на „Енерго-Про”. Именно заради това компанията им е наложила режим на тока от началото на месеца. До средата на август им дърпаха шалтера за по няколко часа на ден, а оттогава молът остава на тъмно след 17 ч. Със спирането на електрозахранването „Двете кули“ промени и работното си време и така стана единственият търговски център у нас, който вместо от 10 до 22 часа посреща клиенти до 17. Пак по информация на „Черно море“ инвеститорите и „Енерго-Про” вече водят дела един срещу друг. За какво точно обаче, никой не иска да признае. 

Говори се още, че в санитарните помещения на мола липсват вече и най-елементарни неща като тоалетна хартия и сапун, а хигиенистките и охраната му щели да работят до края на август. След това „Двете кули“ остават без хора за поддръжка на чистотата и без служители по сигурността. В пълно неведение са и малкото търговци, които все още предлагат стоките си там. Те твърдят, че не са уведомени нито писмено, нито устно какво се случва и какво предстои, но всеки ден очакват да бъдат сюрпризирани. 

Припомняме, че стартът на „Двете кули“ беше даден през 2007 година, а инвестицията надхвърляше 50 млн. евро. Инвеститори в проекта са „Варна тауърс” ООД, собственост на „Денси-М“ ЕООД, управлявано от Марин Згурев, и „Сити център“ ЕООД, управлявано от Антонио Бухтияров. 25% от финансирането беше осигурено от собствениците, а останалите 75% бяха кредит от Банка Пиреос - България. 

нагоре

източник: www.moreto.net
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.3258