НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Алчни погледи към земеделските земи

Алчни погледи към земеделските земи
01.09.12 04:57

Автор: farmer.bg, spekulanti.com

Алчни погледи към земеделските земиЦените на нивите в Добруджа докоснаха нови рекорди

В последните месеци цената на земеделската земя отбеляза силен ръст, особено в области като Добруджа. Там вече се говори за цени от 1500-1800 лева на декар при продажба от частни собственици Всичко, което се предлага на пазара, стига да не е на свръхвисока цена и земята да не е обременена с дългосрочен аренден договор, се купува веднага, коментират експерти.

Вървят дори малки парцели между 3 и 9 декара. Мнозинството арендатори продължават да търсят нови площи, за да разширят стопанствата си, активни играчи на пазара са и земеделските фондове, които и предлагат, и купуват парцели. Офертите на продавачи гонят цена и 2000 лева за декар, но без сделки около тези цени.  През пролетта масово търговията с ниви в този регион е вървяла по 800-1000 лева за декар, сега на тази цена могат да се купят само най-евтините парцели край Тервел, посочи Тодорова. В землищата на Балчик, Каварна, Генерал Тошево най-скъпата земя достигат и до 1400 лева за декар, а има и отделни сделки за 1500 лева.

Всичко, което се предлага на пазара, стига да не е на свръхвисока цена и земята да не е обременена с дългосрочна аренда, се купува веднага.

нагоре

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1777