НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Земя на търг в добричко - 1750 лева за декар

Земя на търг в добричко - 1750 лева за декар
02.11.12 16:32

Земя на търг в добричко - 1750 лева за декарВ Добрич търговете за земя от държавния поземлен фонд достигнаха космическата цена от 1750 лева за декар, предава „Блиц“. 

Агенцията цитира резултатите, публикувани в областната дирекция на земеделското министерство. Само допреди месец средната цена на свободния пазар на земеделска земя в този регион бе 1300 лева, като отделни оферти от частни собственици на земя достигаха и до 1800-2000 лева, но според брокери сделки на тези нива са били изключение. Друга особеност на търговете в житницата на България е това, че само една фирма е получила всички земи, отстранявайки конкурентите си с висока цена от 1750 лева на декар. Собственик и управител на “Биопродукти България”, победител в търговете за земя, е Илиян Стефанов Ипократов. Фирмата е регистрирана в Пловдив и е Еднолично дружество с ограничена отговорност.

С постигнатата на търговете за държавна земя цена се променя и свободния пазар, смятат брокери. Според тях сега сделки вече ще има и на нива от 1800 лева на декар, като до пролетта на следващата година се очаква сериозна активност за купуване на земя от страна на арендатори.

нагоре

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.091