НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Списък на български брокери на имоти с опетнена репутация в Русия

Списък на български брокери на имоти с опетнена репутация в Русия
29.12.12 21:05

Автор: Р. К.
Списък на български брокери на имоти с опетнена репутация в РусияНа българските съдилища и прокурори не трябва да разчита:
 

Някои купувачи от бившия Съветски съюз вярват, че в България, като член на Европейския съюз, ще бъдат в състояние напълно да защитят правата си като потребители и собственици на имоти. И те казват, че съдът ... Правоохранителната система в България е нейното слабо място. Да се съдите в България е доста скъпо. За всички финансови претенции налогът за съдебната власт е не по-малко от 4% от размера на вземането. Също така, за адвокат ще са необходими 5 - 10% от вземането, а 50% от тях като правило трябва да се плати предварително независимо от резултата. Нотариално заверено иск може да осигури само български нотариус, което е трудно за тези, които не живеят в България. Самите български съдилища, в сравнение с руските са малко по-независими и справедливи, но много малко. Процеса, както в Русия, може да продължи много дълго време в продължение на години ... Огромни трудности могат да възникнат на етап - изпълнение на решението на съда. Често компанията ответник се разпорежда с проблемния актив и може често да се случи да спечелите в съда, но да не получите нищо. Правоприлагане от български прокурори и полицаи* за борбата с измамите не трябва да чакате! Изключения, но не винаги се правят само случаи на някой масови измами, които са "развит" в пресата и предизвикват обществен интерес. 

Списък на компании и лица с лоша репутация според руските медии:

AG – AlexandrovGroup
Bulgarian real Estates
Bolgaria Realtor
Dream Homes
Hurstville Property Holdings Limited
Innovative Creations Ltd
Invest in Bulgaria
Lalovegrek 
Marekproperties
Maxtron Inc
SOLO 
Standard Realty
Адрес
Андре
Би Джи Пи Сървисис (BGP)
БГ Строй
Булинвест
Български Недвижими имоти
Велики Луки
Дао Реал
ГМ Строй
Делта Строй 2003
Домика
Евроленд 09
Евро Холидейс
Кутузофф 
Лессо
Мирела
МК-Пропертис
Поло Комерс 
Пропърти Менеджмент
Пропертъ Интериор
Стратос БГ
Теоинвест

ЭС ПИ ЭС

Комплекси с проблеми:

Sunny View Central
Cotton Tree Beach Club – гр. Бяла


Списък на физически лица:

Недялко Неделчев 
Иван Команов
Александр Ангелов
Николай Ангелов
Тодор Тодоров
Милен Минчев 
Станислава Колева
Светлана Куцарова
Денис Костромитинов
Ирина Котлярова
Петко Ваньов Петков
Мехмед Ергюн Сали
Петер Георгиев
Егор Карасев


Р. К. - Коментар

Над 347 000 руски граждани са си купили имот в България.  Голяма част от тия имоти са в големите градове и в курортните комплекси,  със средна цена около € 40-50 000 евро. Ако някой има желание, може да вземе цифрата 347 000 и да я умножи, хайде, не по € 40 000, а само по € 20 000, за да се види какви пари са влезли в страната ни последните 4-5 години!  Над 95 % от всички сделки по крайбрежието са сключени с руснаци, а като цяло за страната 80 % от сделките са с такива. Милиарди Евро, без които страната ни щеше да е в изключително тежко положение. Мнението ми е, че ако ги нямаше новопоявилите се руски купувачи след 2007 г., ако някои компании за недвижими имоти не се бяха насочили веднага след бягството на англичани и ирландци, към руския пазар, ако не бяха вложили десетки и стотици хиляди евра в реклама, участия в изложения за имоти в Русия, командировки,  разяснителни кампании, ако не бяха намерили бързо ключ към клиентите в Русия, то ситуацията в България не само с имотите, щеше да е катастрофална!  Цените щяха да се срутят не с 50 %, както е сега, а с над 80-90 %! Безработицата щеше да е със 100-150 000 човека повече, на фона на сега официално имащите право на регистрация - 430 000. Банките, поне някои от тях, щяха да са в изключително трудна, сложна и опасна ситуация.  Валутния борд можеше да не удържи, поради постоянни външнотърговски дефицит на страната ни, удържан единствено от парите на имигрантите, мижавите официални чужди инвестиции и парите на тези 347 000 руски граждани. Бюджета също вероятно нямаше да удържи. 

Пречки пред бизнеса, притока на още милиарди към България, освен прогнилата отвътре и изцяло  полиция,  прокуратура,  съдебна система и развилите се заради тях и с тяхна помощ измами с имоти: 

Липсата на желание в огромната българска администрация на държавно и местно ниво, да работи адекватно. Силната корупция, която въпреки заканите на сегашното правителство не намалява, а се увеличава! Силна циганска престъпност - толерирана от държавните власти, която прави придобиването на имот и развитие на бизнес извън градовете и добре охранявани комплекси безсмислена. Огромна част от къщите на ирландци и англичани извън градовете, придобити в периода преди 2007 г. днес са полу-разрушени, плячкосани, обитавани нелегално, а собствениците им след неколкократни вложения на пари и безсмислени опити да се разберат с българските власти, съд и полиция, вече нямат никакво желание да влизат в страната за да харчат в нея парите си.  Голяма пречка пред притока на капитали е не-влизането ни в Шенген, въпреки хилядократните декларации на кабинета Борисов "колко сме били готови", "как всичко у нас е наред", "как се били пазили границите на ЕС" (Бомбата в Бургас внесена според същия кабинет от Чужбина от лице минало без никакъв проблем със зле изготвени фалшиви документи, доказва обратното) и как "лошите страни от ЕС потънали в криза" ни "пречат". Само от това, че не сме член на Шенгенската зона, по мои изчисления загубите се равняват на около € 50 милиона месечно, което умножено по 12 месеца прави € 600 милиона годишно, които вместо да влязат тук, влизат в страни като Чехия. Пречка е и уникално тъпото ни българско законодателство  - пълно с нелепици от вида на "Забрана за закупуване на автомобил от чужденец", освен ако не си регистрира фирма. 

Основни източници за списъка и коментарите за съдебната система:  “Хочу Недвижимость в Болгарии”, “Чёрная метка”, "О недвижимости" и мн. други
 
* България е страната с най-много полицаи и прокурори на глава от населението в ЕС

Нагоре
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1508