НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Инвестициите в имоти в Русия са се свили с близо 60% през полугодието

Инвестициите в имоти в Русия са се свили с близо 60% през полугодието
07.07.14 20:23

Автор: www.investor.bg

Инвестициите в имоти в Русия са се свили с близо 60% през полугодиетоИнвеститорите са опасяват от забавянето на икономиката и международните санкции заради конфликта с Украйна

Инвестициите в
имоти в Русия са се свили с 59% през първото полугодие в сравнение с първите шест месеца на миналата година до почти 1,4 млрд. долара, сочат данни на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

През първото тримесечие на годината обемът на инвестициите в имоти в Русия е намалял със 73 на сто на годишна база до 545 млн. долара, а през второто тримесечие – с 36 на сто до 842 млн. долара, показват още данните на компанията.  „Забавянето на руската икономика, волатилността на обменните курсове, както и несигурността около конфликта с Украйна и международните санкции срещу Русия са основните фактори, към които са насочени опасенията на инвеститорите“, коментира Том Мунди, който оглавява подразделението за изследвания на пазарите на имоти в Русия и Общността на независимите държави (ОНД). През първото полугодие най-големият обем от инвестициите в имоти в Русия е бил насочен към пазара на офиси и хотели – съответно 37% и 24% от общия обем инвестиции. Доброто представяне на хотелския сектор обаче се дължи основно на продажбата на 84,1% от хотелската компания OJSC. Инвеститорите продължават да се фокусират върху активи, разположени в руската столица Москва. Към града са насочени 85% от общите инвестиции в сектора на имотите. Инвестициите в Санкт Петербург са се увеличили до 8% от общия дял на инвестициите в имоти в Русия от 5% по същото време на миналата година. Останалите инвестиции се разпределят в руските региони. Делът на чуждия капитал за инвестиции в имоти в Русия се е свил до 18% през първото полугодие спрямо 59% през първата половина на миналата година, сочат още данните на компанията.

Въпреки предпазливостта на инвеститорите от компанията посочват, че има някои „окуражаващи сигнали“ за пазара на имоти в Русия. Австрийската група Immofinanz обяви например, че ще продължи да инвестира в търговски центрове в страната. Американският магнат Доналд Тръмп също не се е отказал от плановете си да построи бизнес център в Москва.

Имоти, цени и прогнози - Москва / Русия
Отново за имоти в САЩ 
Имоти, цени и прогнози - Las Vegas
Имоти, цени и прогнози – Прага и Бърно/Чехия
Метрото и продажбата на имоти в София
Пазар на имоти – от 2004 до днес - Евтините притиснати, скъпите на определени места, с растеж 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.3664