НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Падане на имотния пазар в Хонг Конг

Падане на имотния пазар в Хонг Конг
13.05.16 14:16

Автор: Р. Караджов
Падане на имотния пазар в Хонг Конг


Пазарът на имоти в Хонг Конг
се намира в състояние на свободно падане, коментира Кайл Бас управител на Hayman Capital Management, L.P.

Според изказването му на конференцията в Лас Вегас, Хонг Конг се намира в най-лошото си положение в имотния пазар от кризата през 1997 година. Според него инвеститорите трябва да си зададат въпроса дали могат да се справят с от 30% до 40% отписвания на китайските си инвестиции.

Въпреки, че положението поне все още не е така лошо, имотите са паднали с над 13 % от август миналата година, когато бяха в най-високите си цени, а обемите на сделките с имоти са паднали до 25 годишно дъно.Безработицата в града се повишава при почти всички индустрии, а има и спад във външния туризъм. Все пак цените на имотите са със 118.18% над дъното на пазара през 2008 г. и с 300% над цените на имотите при дъното настъпило след кризата през 1997 г. Тогава имотите се срутиха в рамките на 2 години с 50% и след кратко покачване слязоха с общо 70% над върха си от 1997 г. 

Този път срутването на имотния пазар едва ли ще е чак толкова голямо, но и според мен има голям риск цените на имотите в Хонг Конг да слязат с още поне 18%.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1344