НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Китайските инвестиции в имоти

Китайските инвестиции в имоти
21.05.16 14:45
Китайските инвестиции в имотиОбем на китайските инвестиции в имоти в САЩ


Обемът на китайските инвестиции в имоти в САЩ вече надвишава 300 млрд. долара и продължава да се увеличава въпреки икономичесите проблеми в Китай и засиления валутен контрол. За 2010-2015 г. китайски купувачи са придобили жилищни имоти в САЩ на стойност над $ 93 млрд., ценни книжа, обезпечени с ипотеки, за $ 208 млрд. и бизнес имоти за около $ 17 млрд.Въпреки големите числа, преките чуждестранни инвестиции от Китай все още са само 10% от общия обем на тези чуждестранни инвестиции в САЩ, но в сектора на имотите китайските купувачи са водещата група инвеститори в имоти в страната. Заради ситуацията в Китай се очаква, че интересът към имоти в чужбина от страна на някои може да отслабне, но като цяло китайските купувачи на имоти се очаква да продължат да влагат по-големи бюджети в имотни инвестиции в сравнение с останалите чужди купувачи на имоти. 

Средният бюджет на китайските купувачи на имоти в САЩ е почти 832 хил. долара през 2015 г. в сравнение с малко под 500 хил. долара на другите международни купувачи на имоти. Една от причините китайците да харчат повече е склонността им към скъпи, луксозни жилища. Затова са най-активни на пазара на имоти в Калифорния, Вашингтон и Ню Йорк. През 2015 г. китайските купувачи на имоти изместиха канадците като водещи международни клиенти на жилищния пазар в САЩ.  

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1954