НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Цените на имотите в големите градове се качват все по-бързо

Цените на имотите в големите градове се качват все по-бързо
29.05.16 01:13

Автор: Р. Караджов
Цените на имотите в големите градове се качват все по-бързо 

На пръв поглед изглежда, че цените на имотите растат само в големите градове и намаляват в малките, но не е така
За изтеклата година имотите във Варна са поскъпнали с 9.49%. Отливът на руснаци от крайбрежието снижи обемите, но цените на имотите много бързо се възстановиха и задминаха миналогодишните си нива. Имотите в Бургас също се качиха в сравнение с миналата година с 5.38%.

В София поскъпването за 1 година е цели 12.23%. Имотите във Велико Търново са повишили цените си с 10.63%, а в Пловдив с 9.43%. По-слабо покачване имаме в Стара Загора с около 5% и Русе с около 4.5%. 

Спадът в цените на имотите в някои малки градове продължава и през изтеклата година. Сред тях са Видин, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Силистра и най-вече в Ямбол и Търговище където той може да се нарече дори драстичен, особено в първия град.На пръв поглед изглежда, че цените на имотите растат в големите градове и намаляват в малките, но не е така. Шумен е примерът от по-малките градове с най-силно покачване за последната година с над 12%, но покачване имаме и в Хасково, Сливен, Смолян, Разград, Кърджали и Враца – като стойностите на покачване на пазара на имоти в града се доближават до тези в Шумен и другаде.

Без значителна промяна в цените през изтеклата година са все още Плевен и Габрово.

Скоростта с която се вземат решения за сделки с имоти се увеличи. През 2016 г. и продължителността на търсенето на недвижими имоти рязко се понижи, като клиентите вземат решенията си за покупка на имоти много по-бързо от преди, в рамките на 1 до максимум 3 месеца и след средно 10 огледа. Отстъпките от цената на жилищата също намаляват, растат и продажбите на скъпи имоти.
През 2009, 2012 и 2013 г. разгледах пазарите в София и Варна, но тогава малцина обърнаха внимание на някои сигнали които пазарът на имоти ни подаваше. Днес 3 г. по-късно лихвените проценти по влогове в банките са спаднали до рекордни нива и тези които не се обърнаха към мен за запазване на печалбата от банковия си влог вече дори започват да губят, а имотите отбелязват все по-засилващ се ръст.

  

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.276