НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ, Real Estates in the Varna, Bulgaria, Недвижимости в Болгарии от строителей и риэлторов

 

 
Рейтинг: 3.00
(1218)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
About us
Varna city


Apartments / Апартаменти Публикации за имоти Welcome to Bulgaria

Публикации за имоти / Необитаемите имоти в центъра на София

Необитаемите имоти в центъра на София
01.11.17 17:42

Автор: dnevnik.bg
Необитаемите имоти в центъра на СофияВъпреки растящото търсене на имоти в София, броят на необитаваните апартаменти расте, вместо да намалява.


Все повече апартаменти в централните райони на столицата са празни, като в определени сгради дялът им надминава 60%. Тези апартаменти са извън пазара на недвижими имоти, а това се отразява негативно не само на съотношението търсене -предлагане, но и състоянието на сградния фонд и облика на града.Именно "тъмните прозорци" ще определят бъдещето на пазара в централните райони на столицата. Без обитатели означава и без поддръжка, а стойността на един амортизиран или запуснат имот в рушаща се сграда (Затруднява се събирането на входни такси и суми за ремонти, защото реално живущите в сградата трябва да плащат дела на отсъстващите) няма как да се покачва.

Пустеещите апартаменти (не само в София) често са наследени от хора, които разполагат със собствено жилище или изчакват още по-високи цени. Друг често срещан случай е собствениците на имота да са заминали да работят и живеят в чужбина.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0778